Voor HBO- en WO-instellingen

Werken op een onderwijsinstelling kan een uitdaging zijn, er wordt vaak van verschillende kanten aan je getrokken. Zo wil je als studentendecaan aan de ene kant studenten zo goed mogelijk begeleiden tijdens hun studieloopbaan, maar aan de andere kant zijn er ook (beleidsmatige)projecten die extra aandacht verdienen. Zo kan het zijn dat jouw afdeling al heel lang verbeteringen op structurele schaal wil doorvoeren, maar dat hier simpelweg geen tijd voor is. SENANG Advies biedt dan uitkomst door de diensten  ‘beleid studentenwelzijn en inclusiviteit’ en ‘interim studentendecanaatschap’. 

Beleid  studentenwelzijn en inclusiviteit

“studentenwelzijn” , “inclusiviteit” en “diversiteit” zijn termen die je overal tegenkomt in het hoger onderwijs. Het zijn niet zomaar wat lege termen, ze doen ertoe. Het gaat erom dat de student zich thuis voelt en wordt gehoord tijdens zijn of haar studietraject. Daarvoor wil je aanpassingen doen, zowel fysiek als in de onderwijsprocessen. Maar hoe doe je dat als de werkdruk bij jouw collega’s al zo hoog is?

SENANG Advies denkt met je mee, stelt kritische vragen en doet praktische voorstellen. Zo schrijf jij, of schrijven wij samen, hét plan van aanpak dat past bij de cultuur van jouw onderwijsinstelling. Hierbij  gaan we voor die verandering, maar niet ten koste van medewerkers en collega’s. 

Interim studentendecaan

Stel, één van de huidige studentbegeleiders valt uit wegens ziekte of zwangerschap, intern lukt het niet om iemand te vinden die kan vervangen. SENANG Advies helpt in dit soort situaties. Door mijn gesprekservaring met studenten met diverse achtergronden ben ik direct inzetbaar als volwaardige vervanger. Ook wanneer er een tijdelijke piek is in extra werkzaamheden, ben ik voor kortdurende trajecten inzetbaar als extra teamlid van het studentbegeleidersteam.

Recente opdrachten:

  •  Interim-studentendecaan Academie voor Games en Media, BUas
  • Training studeren met ADHD