Wie zit er achter Senang Advies?

HetCommunicatiemeisje_Senangadvies-LR-15

Toegankelijk en passend onderwijs, dat is wat ik iedere jongere gun. Ik ben Marlijn Timmermans-Muller en heb in 2020 SENANG Advies opgericht. In mijn tien jaar als studentbegeleider in het Hoger Onderwijs, heb ik mij steeds meer gespecialiseerd in inclusief onderwijs. Geslaagd inclusief onderwijs, is onderwijs waarbij scholieren en studenten in verbinding staan met de onderwijsinstellingen. Ik begeleid zowel scholieren en studenten als hoger onderwijsinstellingen om dit contact te leggen en te verstevigen. 

Scholieren en studenten
Het coachen van jongeren tijdens hun studie geeft mij veel energie en plezier. Gaandeweg heb ik mij gespecialiseerd in advies aan studenten met een functiebeperking. De motivatie bij deze studenten is ongelooflijk, daarbij komen vaak ook torenhoge verwachtingen. Thema’s als ‘niet onder willen doen voor de rest’, ‘het allemaal zelf willen doen’, maar ook ‘geen idee hebben waar je om hulp kan vragen’ en ‘toekomstperspectief’, kwamen vaak aan bod tijdens mijn gesprekken. Met SENANG Advies wil ik jongeren en onderwijsinstellingen dichter bij elkaar brengen, en de verwachtingen vooraf in kaart brengen. Dat doe ik door met hen en eventueel hun ouders in gesprek te gaan en ze te helpen bij het maken van hun keuze. 

(Hoger)onderwijsinstelling.
Onderwijsinstellingen zijn verantwoordelijk om een klimaat te creëren waar inclusief onderwijs wordt uitgedragen. Dit is niet eenvoudig. Veel organisaties worstelen hier dan ook mee. In mijn rol als projectmanager Studeren met een Functiebeperking aan de EUR heb ik ervaring opgedaan om bewustzijn in een organisatie te realiseren. Wanneer iedereen inclusief onderwijs op de agenda heeft staan, wordt dit standpunt met nieuw beleid automatisch meegenomen. Dit scheelt veel aanpassingen achteraf en is in essentie ook nog eens écht inclusief. Ik kan onderwijsinstellingen adviseren bij beleidsvraagstukken, ondersteunen in het uitrollen van nieuw beleid of informeren over de laatste ontwikkelingen omtrent dit thema.

SENANG Advies
SENANG komt uit het Indonesisch en betekent zoiets als “prettig”. Ik kan scholieren niet beloven dat je altijd bij de juiste studie terechtkomt of dat je zonder problemen kunt studeren of dat onderwijsorganisaties zonder obstakels nieuw beleid uitrollen. Wel kan ik beloven dat wij op een prettige manier dit traject aangaan. Zodat je je na het traject senang voelt bij jouw eigen keuze.