Individuele begeleiding

Je hoort waarschijnlijk al sinds de brugklas dat het belangrijk is om je huiswerk bij te houden, dat je op tijd moet beginnen met leren en dat je zeker om hulp moet vragen wanneer iets niet lukt. Maar dat toepassen van deze tips is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Zeker niet wanneer je hierbij ook nog eens rekening moet houden met jouw functiebeperking. Met SENANG advies wil ik jou door middel van kortlopende coaching trajecten handvatten aanbieden waardoor jij vervolgens weer zelfstandig verder aan de slag kunt. 

Intakegesprek
We starten met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken wij waar jij tegenaan loopt, wat je anders zou willen doen en waar je juist goed in bent. Wij bespreken ook hoe jouw functiebeperking invloed heeft op jouw schoolervaring en of daar nog winst te behalen valt. Samen beslissen wij wat jouw leerdoel wordt en hoeveel sessies je ongeveer nodig hebt om dit doel te behalen.  

Marlijn Timmermans-Muller begeleidt student

Mogelijke hulpvragen: 

  • Ik ben vaak erg moe na een dag op school, hoe kan ik mijn huiswerk plannen als ik niet van te voren weet hoeveel energie ik nog heb? 
  • Ik heb adhd en kan mij niet goed concentreren, hoe kan ik dan toch goed studeren? 
  • Ik haal dit jaar mijn diploma, hoe kan ik een opleiding kiezen die bij mij past en waar ik de begeleiding krijg die ik nodig heb met mijn functiebeperking? 
  • Ik ben bijna klaar met mijn opleiding, hoe vind ik een baan die past bij mijn opleidingsniveau en mijn functiebeperking? 

Werkwijze 
Niemand lukt het om een nieuwe werkwijze toe te passen door er één keer over te lezen en het dan te doen. Iets nieuws eigen maken, kost tijd en veel oefenen. Grofweg zou je dus kennen zeggen dat wij tijdens onze afspraken de volgende stappen aanhouden: 

Uitleg – oefenen – zelf uitproberen – samen reflecteren – nieuwe werkwijze eigen maken

Afhankelijk van je hulpvraag zullen we sommige onderdelen iets vaker moeten doen dan andere. Hoe jouw traject eruit komt te zien beslissen we samen naar aanleiding van het intakegesprek.

Tarieven  
SENANGadvies werkt niet met een strippenkaart of standaard prijzenlijst. Ik vind het belangrijk om te kijken wat jouw vragen zijn en hoe ik jou daarbij kan helpen. Daarom kan ik pas na het gratis en vrijblijvende intakegesprek aangeven hoeveel het gehele traject zal kosten. Hoewel het bedrag per sessie iets kan verschillen afhankelijk van de duur en intensiteit van je traject, kan ik als richtprijs meegeven dat één sessie ongeveer 50 euro (excl. btw)