Ik heb iets te vieren!

roze afbeelding met een meisje dat confetti strooit en de tekst "ik heb wat te vieren"

Deze week heb ik wat te vieren. Niet alleen vier ik mijn verjaardag: “Het leven begint pas bij 40” hoorde ik al minstens één keer. Maar SENANG Advies bestaat 1 jaar. En daar ben ik heel trots op! Iets meer dan een jaar geleden durfde ik voor het eerst uit te spreken dat ik best graag voor mezelf zou willen beginnen. Ik kreeg veel support van mijn omgeving, mijn echtgenoot, mijn familie en vrienden. En gelukkig kreeg ik ook de nodige kritische vragen. Ik was nog herstellende van een burn-out en sommigen vroegen zich af of ik niet teveel zou gaan werken en of ik op tijd “nee” zou kunnen zeggen. Ik was zelf mijn grootste criticaster: Zou het me lukken met al die administratie? En was ik wel goed genoeg? Wie zat er nu op mij te wachten?

 

Terugkijkend op mijn eerste jaar als ondernemer kan ik niet anders zeggen dat dit de beste keuze was die ik in lange tijd heb gemaakt. En ja, ik ben niet altijd even goed met cijfers en administratie, maar gelukkig is er iemand in ons huis die daar wel heel goed mee overweg kan. En voor mijn website en andere communicatieachtige zaken heb ik hulp ingeschakeld van Lizet, tevens een hele fijne sparringpartner. En zo heb ik meer mensen om me heen waar ik af en toe mee praat, om advies vraag of die me inspireren.

En ja, er zaten ook mensen op mij te wachten. Ik ben er steeds meer van overtuigd geraakt dat ik iets kan toevoegen aan het studiegeluk en studiesucces van jonge mensen, mét en zonder beperking.

 

Wat het me persoonlijk heeft gebracht is een betere balans tussen mijn privéleven en mijn werk. De coronaperiode heeft bij veel mensen nogal wat teweeg gebracht en eerlijk is eerlijk, het thuisonderwijs was niet altijd een even groot succes in ons huis. In het afgelopen jaar kwamen we erachter dat onze kinderen veel kenmerken van hoogbegaafdheid vertoonden. Onze oudste twee kinderen zijn inmiddels getest en naar een andere school overgestapt waar ze beter op hun plek zitten. Ik kon tijdens dit hele proces vaak thuis zijn en er voor mijn gezin zijn, zonder in te leveren op de kwaliteit van mijn werk voor mijn opdrachtgevers. Ik denk zelfs dat ik beter en effectiever werk, als ik mijn week zo kan indelen dat ik ruimte heb voor mijn gezin en mijzelf én mijn werk. Win-Win-Win dus.

 

Ik kijk altijd graag vooruit en probeer altijd bezig te zijn met de toekomst, maar deze week sta ik even stil en ben ik vooral blij en trots op waar ik vandaag sta.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *